Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kg friss vagy két zacskó mirelit spenót, 3 ek olaj, 3 lapos ek liszt, 2 dl tejszín, bors, só, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés A spenótleveleket alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Olajon, olykor megkevergetve, fedő alatt puhára pároljuk. Közben sózzuk-borsozzuk. Apránként, kevergetve rászórjuk a lisztet, majd felöntjük és összeforraljuk a tejszínnel. Végül ízesítjük a zúzott fokhagymával, és utána már csak egyet forralunk rajta.
Mirelit termék esetén az olajból- lisztből világos rántást készítünk, erre kerül a kiolvasztott spenót. A többi lépés megegyezik az előzőekben leírtakkal. A rántás mellőzhető - az olaj elhagyásával, elegendő csak apránként rászórni a lisztet a felolvasztott spenótra és közben kevergetni, majd folytatni az ízesítést stb.
Tipp Fűszerezhetjük egy kevés szerecsendióval is. Ha tartalmasabban szeretjük, tehetünk bele 1 db kockákra vágott, tejben kissé megáztatott zsemlét, amivel végül össze is turmixoljuk. Kínáljuk tükörtojással vagy húsos feltéttel.