Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 30 dkg fehér és 30 dkg zöld spárga, 1 csokor újhagyma, 1,2 l zöldségleves (kockából), só, bors, 2 dl főzőtejszín, petrezselyemzöld
Elkészítés A spárgákat előkészítjük: alsó fás részüket levágjuk, a fehér spárgákat meghámozzuk (a zöldeket nem kell). A rügyeket levágjuk és sós-cukros vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd félretesszük. A spárgák többi részét feldaraboljuk, felhasználásig vízbe tesszük. A hagymákat felaprítjuk, egy fazékban olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt spárgákat, felengedjük a zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, besűrítjük a tejszínnel, mégegyszer felforraljuk.
Tálaláskor tegyük a tányérokba az előre megfőzött spárgarügyeket, ezekre merjük rá a forró levest. Szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel és adjunk hozzá levesgyöngyöt is.