Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spanyol churros
2016.12.10

churros.jpg

 

 

Hozzávalók

2,5 dl víz

1 ek cukor

1 ek vaníliás cukor

csipetnyi só

8 dkg vaj

15 liszt (finomliszt)

2 tojás

 

A sütéshez

2 dl olaj

A tetejére

porcukor vagy fahéjas porcukor

Szükséges eszköz

eldobható habzsák csillag alakú csőrrel

 

Elkészítés

 

A cukor, cukrot, sót és a vaj hozzáadásával felforraljuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg ki nem alakul egy tésztalabda, amit ezután hagyunk kihűlni.

 

Ekkor hozzáadjuk a tojást is, és robotgéppel simára keverjük, majd habzsákba töltjük.

 

Az olajat közben egy sütőedényben felforrósítjuk és a tésztából egyforma csíkokat nyomunk bele (késsel vagy ollóval vághatjuk el a végüket).      

 

Gyorsan aranysárgára sütjük, papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

 

Tipp Kávé, forró csokoládé vagy tea mellé fogyasztjuk.

 

Kisokos Általában sima rúd alakban készül, de a képen látható módon is készíthetjük. Az ehhez hasonló fánkrudacskák Argentínában, Mexikóban, de Franciaországban és az USA-ban is kedveltek. Mártogathatjuk csokoládé- vagy vaníliaszószba is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.