Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2,5 dl víz
1 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
csipetnyi só
8 dkg vaj
15 liszt (finomliszt)
2 tojás
A sütéshez
2 dl olaj
A tetejére
porcukor vagy fahéjas porcukor
Szükséges eszköz
eldobható habzsák csillag alakú csőrrel
Elkészítés
A cukor, cukrot, sót és a vaj hozzáadásával felforraljuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg ki nem alakul egy tésztalabda, amit ezután hagyunk kihűlni.
Ekkor hozzáadjuk a tojást is, és robotgéppel simára keverjük, majd habzsákba töltjük.
Az olajat közben egy sütőedényben felforrósítjuk és a tésztából egyforma csíkokat nyomunk bele (késsel vagy ollóval vághatjuk el a végüket).
Gyorsan aranysárgára sütjük, papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral vagy fahéjas porcukorral.
Tipp Kávé, forró csokoládé vagy tea mellé fogyasztjuk.
Kisokos Általában sima rúd alakban készül, de a képen látható módon is készíthetjük. Az ehhez hasonló fánkrudacskák Argentínában, Mexikóban, de Franciaországban és az USA-ban is kedveltek. Mártogathatjuk csokoládé- vagy vaníliaszószba is.