Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 doboz fehérbab konzerv, 1 nagy fej lilahagyma, 1 kk dijoni csípős mustár, 2 ek olívaolaj, 1 citrom leve ( vagy 2 ek salátaecet), 1 kk méz, késhegynyi só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés A babkonzerveket kinyitjuk, a babot szűrőbe téve leöblítjük, lecsöpögtetjük és egy tálba borítjuk. A hagymát vékony karikákra vájuk és a babhoz keverjük, kissé megsózzuk, borsozzuk. Elkészítjük az öntetet: a mustárt, olajat, citromlevet és mézet alaposan összedolgozzuk és a babra öntjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Letakarva hűtőbe tesszük és kb. egy óra múlva fogyasztjuk.
Tipp Amennyiben szárazbabból akarjuk elkészíteni, azt egy éjszakán át áztassuk hideg vízben, majd főzzük puhára bő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, és ezután készítsük el a salátát.