Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spanyol babsaláta
2013.06.09

spanyol-babsalata-006.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 doboz fehérbab konzerv, 1 nagy fej lilahagyma, 1 kk dijoni csípős mustár, 2 ek olívaolaj, 1 citrom leve ( vagy 2 ek salátaecet), 1 kk méz, késhegynyi só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés A babkonzerveket kinyitjuk, a babot szűrőbe téve leöblítjük, lecsöpögtetjük és egy tálba borítjuk. A hagymát vékony karikákra vájuk és a babhoz keverjük, kissé megsózzuk, borsozzuk. Elkészítjük az öntetet: a mustárt, olajat, citromlevet és mézet alaposan összedolgozzuk és a babra öntjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Letakarva hűtőbe tesszük és kb. egy óra múlva fogyasztjuk.

Tipp  Amennyiben szárazbabból akarjuk elkészíteni, azt egy éjszakán át áztassuk hideg vízben, majd főzzük puhára bő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, és ezután készítsük el a salátát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.