Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spagetti tejszínes citrommártással
2016.02.16

citromszoszos-teszta.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag spagetti

1 db citrom leve és reszelt héja

2,5 dl húsleves (porból, vagy kockából)

2 dl főzőtejszín

2 dkg vaj

2 ek olaj

só, bors

petrezselyemzöld és

reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés A spagettit forró, sós vízben - amelybe kevés olajat is tettünk - feltesszük főni, és al dente (vagyis nem túl puhára) főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.

Egy nagy  serpenyőben (hogy majd a tészta is beleférjen) felolvasztjuk a vajat az olajjal, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat, húslevest és sóval, őrölt borssal ízesítve összefőzzük, fele mennyiségűre elpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, kissé összefőzzük.

Belekeverjük a kifőtt  tésztát, átforgatjuk, átmelegítjük,  a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal. Azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.