Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spagetti gombával
2016.12.18

spagetti-gombaval.jpg

Hozzávalók 4 főre

1 cs spagetti

30 dkg csiperke (kisebb méretű)

5 ek olaj (olíva)

2 dl tejszín

2 ek liszt

só, bors

1 cs petrezselyem

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, hosszában négybe vágjuk. Nagyobb edényben felhevítünk 3 ek olajat, rádobjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd 4-5 ek vizet öntünk alá és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha esetleg szükséges, még kis mennyiségű vizet adunk hozzá.

Amikor a gomba megpuhult, félrehúzzuk a  főzőlapról, meghintjük a liszttel, majd folyamatos kevergetéssel, apránként hozzáadjuk a hideg tejszínt. Visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon addig hevítjük, míg kellően besűrűsödik. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk, végül apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, de ezzel tovább főzni már nem kell, elég belekeverni.

Közben csipetnyi só és 1 ek olaj hozzáadásával vizet forralunk és megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük. Lábasban 1 ek olajat hevítünk, majd a forró olajban megkeverjük a lecsepegtetett tésztát.

Végül a tésztát tányérokra adagoljuk, és mindegyik adag tetejére teszünk a szószos gombából.

Tipp Reszelt parmezánt is kínálhatunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.