Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
1 cs spagetti
30 dkg csiperke (kisebb méretű)
5 ek olaj (olíva)
2 dl tejszín
2 ek liszt
só, bors
1 cs petrezselyem
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk, hosszában négybe vágjuk. Nagyobb edényben felhevítünk 3 ek olajat, rádobjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd 4-5 ek vizet öntünk alá és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha esetleg szükséges, még kis mennyiségű vizet adunk hozzá.
Amikor a gomba megpuhult, félrehúzzuk a főzőlapról, meghintjük a liszttel, majd folyamatos kevergetéssel, apránként hozzáadjuk a hideg tejszínt. Visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon addig hevítjük, míg kellően besűrűsödik. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk, végül apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, de ezzel tovább főzni már nem kell, elég belekeverni.
Közben csipetnyi só és 1 ek olaj hozzáadásával vizet forralunk és megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük. Lábasban 1 ek olajat hevítünk, majd a forró olajban megkeverjük a lecsepegtetett tésztát.
Végül a tésztát tányérokra adagoljuk, és mindegyik adag tetejére teszünk a szószos gombából.
Tipp Reszelt parmezánt is kínálhatunk hozzá.