Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spagetti édesburgonyával
2015.09.04

spagetti-edesburgonyaval-0011.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag spagetti

2 db édesburgonya

2 db vöröshagyma

10 dkg bacon felkockázva

3 dl főzőtejszín

10 dkg parmezán sajt reszelve

2 ek brandy

1 csokor friss petrezselyemzöld

só, bors, olaj

Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát és a bacont. Hozzákeverjük az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, félpuhára pároljuk. Meglocsoljuk a brandyvel, kissé elpárologtatjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint és belekeverjük a parmezán felét, összefőzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

A spagettit sós, olajos vízben al dente puhaságúra főzzük (vagyis nem túl puhára). A főzőléből öntünk kicsit a mártáshoz is, majd a spagettit tálba szűrjük és a mártással elkeverve tálaljuk. Megszórjuk még a maradék parmezánnal és így fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.