Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 csomag spagetti
2 db édesburgonya
2 db vöröshagyma
10 dkg bacon felkockázva
3 dl főzőtejszín
10 dkg parmezán sajt reszelve
2 ek brandy
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors, olaj
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát és a bacont. Hozzákeverjük az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, félpuhára pároljuk. Meglocsoljuk a brandyvel, kissé elpárologtatjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint és belekeverjük a parmezán felét, összefőzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
A spagettit sós, olajos vízben al dente puhaságúra főzzük (vagyis nem túl puhára). A főzőléből öntünk kicsit a mártáshoz is, majd a spagettit tálba szűrjük és a mártással elkeverve tálaljuk. Megszórjuk még a maradék parmezánnal és így fogyasztjuk.