Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg sima liszt, 2dl tej, 3 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 1 ek olaj, késhegynyi só, 1 kk provence fűszerkeverék, + 1 tojás sárgája a kenéshez
A krémhez 10 dkg vaj, késhegynyi só
Elkészítés Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a fűszerkeveréket, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a sót, a felfuttatott élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk, majd langyos helyen fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Míg a tészta kel, összekeverjük a vajat a sóval és habos krémet készítünk. Amikor megkelt a tészta, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a puha, sós krémmel, majd feltekerjük, mint a rétest.. Kivajazott kuglófformába tesszük, a tetejét tojássárgájával megkenjük. Ekkor még 10 percig pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük. A hőfokot kissé visszavesszük és kb. 40 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
Tipp Sonkához vagy hideg sültekhez fogyaszthatjuk, de sajtokkal, vagy pástétomokkal megkenve is finom.