Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 100 g sós, hámozott pisztácia (pisztácia helyett tehetünk bele sós mandulát, kesudiót is), 500 g liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 250 g vaj, 150 g juhtúró, 150 g reszelt sajt, 2,5 dl tejföl, 2 tojás, kb. 1 teáskanál só (a juhtúrót először kóstoljuk meg, mert ha nagyon sós, kevesebb só kell a tésztába)
Elkészítés A pisztáciát késsel vágjuk durvára.
Morzsoljuk össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kockákra vágott vajat és a juhtúrót. Keverjük hozzá a sajtot, a tejfölt, a tojások sárgáját és a pisztácia felét. Alaposan dolgozzuk össze, majd a tésztát fél órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A tésztát nyújtsuk ki úgy másfél centi vastagra és vágjuk fel kisebb kockákra. (Szaggathatunk belőle pogácsákat, csillagokat, de hosszú csíkokra vágva perecformába is hajtogathatjuk.) Kenjük meg a lazán felvert tojásfehérjével és szórjuk rá a maradék pisztáciát.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 15-20 perc alatt süssük aranysárgára.