Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sörös csirkecomb hagymával és fokhagymával
2014.01.11

 soros-csirkecomb-hagymaval-003.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 db kis csirkecomb, 1-2 dl sör, 12 db kisméretű vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, só, bors, olaj

Elkészítés A csirkecombokat megmossuk, papírkendővel szárazra töröljük, sóval alaposan bedörzsöljük és kb. egy órán át állni hagyjuk.

Ezalatt a vöröshagymákat meghámozzuk, de egészben hagyjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombokat közéjük fektetjük, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, meglocsoljuk a sörrel és először lefedve 30 percig, 180 fokos sütőben pároljuk.

Ezután levesszük a fedőt (vagy fóliát), és a sörös szafttal alaposan meglocsoljuk a csirkecombokat. A tepsibe szórjuk a nem meghámozott fokhagymagerezdeket is. Visszatesszük a sütőbe és már nem fedjük le. Tovább sütjük, és időközönként meglocsoljuk a szafttal. Addig sütjük, amíg a csirkecombok ropogós pirosra nem sülnek.

Tipp Tálaláskor minden tányérra szedjünk a csirkecombok mellé vöröshagymát és fokhagymát. A fokhagymagerezdeket kézzel megfogva kiszopogathatjuk a héjukból: mennyei csemege! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.