Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db kis csirkecomb, 1-2 dl sör, 12 db kisméretű vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, só, bors, olaj
Elkészítés A csirkecombokat megmossuk, papírkendővel szárazra töröljük, sóval alaposan bedörzsöljük és kb. egy órán át állni hagyjuk.
Ezalatt a vöröshagymákat meghámozzuk, de egészben hagyjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombokat közéjük fektetjük, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, meglocsoljuk a sörrel és először lefedve 30 percig, 180 fokos sütőben pároljuk.
Ezután levesszük a fedőt (vagy fóliát), és a sörös szafttal alaposan meglocsoljuk a csirkecombokat. A tepsibe szórjuk a nem meghámozott fokhagymagerezdeket is. Visszatesszük a sütőbe és már nem fedjük le. Tovább sütjük, és időközönként meglocsoljuk a szafttal. Addig sütjük, amíg a csirkecombok ropogós pirosra nem sülnek.
Tipp Tálaláskor minden tányérra szedjünk a csirkecombok mellé vöröshagymát és fokhagymát. A fokhagymagerezdeket kézzel megfogva kiszopogathatjuk a héjukból: mennyei csemege!