Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sonkás-tojásos rizs
2016.07.22

sonkas-tojasos-rizs.jpg

Hozzávalók 4 főre

3 dl rizs

6 dl víz

1 fej vöröshagyma

10 dkg sonka

2 db tojás

4 ek olaj

1 csokor friss petrezselyemzöld

só, bors

1 db húsleves kocka

Elkészítés A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és 2 ek olajon pici sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl meleg vízzel. Beledobunk egy leveskockát, lefedjük, alacsony hőfokon megpároljuk.

Amíg a rizs párolódik, egy serpenyőben kevés olajon átfuttatjuk a felcsíkozott sonkát. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sonkára, kevergetve lágy rántottát sütünk. Vigyázzunk, ne süssük túl.

Az elkészült rántottát a párolt rizshez keverjük, megszórjuk friss petrezselyemzölddel és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.