Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
3 dl rizs
6 dl víz
1 fej vöröshagyma
10 dkg sonka
2 db tojás
4 ek olaj
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors
1 db húsleves kocka
Elkészítés A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és 2 ek olajon pici sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl meleg vízzel. Beledobunk egy leveskockát, lefedjük, alacsony hőfokon megpároljuk.
Amíg a rizs párolódik, egy serpenyőben kevés olajon átfuttatjuk a felcsíkozott sonkát. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sonkára, kevergetve lágy rántottát sütünk. Vigyázzunk, ne süssük túl.
Az elkészült rántottát a párolt rizshez keverjük, megszórjuk friss petrezselyemzölddel és azonnal fogyasztjuk.