Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
20 dkg makaróni
10 dkg mascarpone
2 tojás sárgája
10 dkg reszelni való sajt
10 dkg serrano v. fekete erdei sonka
1 dl tejszín
5 dkg vaj
só
őrölt tarka bors
szerecsendió
olívaolaj
Elkészítés Először elkészítjük az öntetet. A tojások sárgáját összekeverjük a mascarponéval, a tejszínnel és a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval. Az öntetbe keverünk 5 dkg reszelt sajtot és félcenti vékonyan felcsíkozott sonkát. (Ha túl sűrűre sikerül az öntet, tejszínnel vagy egy kevés tejjel, esetleg a tészta főzőlevével hígíthatjuk.) A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, majd az öntettel összekeverve, a maradék sajttal együtt, frissen és forrón kínáljuk.
Tipp A sajtreszelék többféle kemény sajtból is készülhet, de feltétlenül legyen közöttük parmezán.