Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
60 dkg krumpli
20 dkg főtt-füstölt sonka
15 dkg gomba
5 dkg vaj
só
bors
2 dl tejföl
5 dkg sajt
kakukkfű
metélőhagyma
Elkészítés
A krumplit héjában majdnem teljesen puhára főzzük, meghámozzuk, és ha langyosra hűlt, felkarikázzuk.
A sonkát igen apró darabokra vágjuk (meg is darálhatjuk), a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A sajtot megreszeljük, a tejföllel összekeverjük, kakukkfűvel, metélőhagymával ízesítjük.
A gombát a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy kivajazott tepsibe lefektetünk egy réteg krumpli karikát, rászórjuk a sonkát, és egy keveset a tejfölből. Következik az újabb réteg krumpli, majd erre a gomba, és egy kevés tejföl.
Az utolsó réteg krumplin elosztjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, és a tálat letakarás nélkül 200 fokos sütőbe toljuk. Kb fél óra múlva, ha megpirul a teteje, savanyúsággal kínálhatjuk.
Tipp A krumplikarikákat megsózhatjuk!