Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sonkás-gombás rakott krumpli, Dobitól
2017.05.11

sonkas-gombas-rakott-krumpli.jpg

Hozzávalók 2 főre

60 dkg krumpli
20 dkg főtt-füstölt sonka
15 dkg gomba
5 dkg vaj

bors
2 dl tejföl
5 dkg sajt
kakukkfű
metélőhagyma

Elkészítés

A krumplit héjában majdnem teljesen puhára főzzük, meghámozzuk, és ha langyosra hűlt, felkarikázzuk.

A sonkát igen apró darabokra vágjuk (meg is darálhatjuk), a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.

A sajtot megreszeljük, a tejföllel összekeverjük, kakukkfűvel, metélőhagymával ízesítjük.

A gombát a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy kivajazott tepsibe lefektetünk egy réteg krumpli karikát, rászórjuk a sonkát, és egy keveset a tejfölből. Következik az újabb réteg krumpli, majd erre a gomba, és egy kevés tejföl.

Az utolsó réteg krumplin elosztjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, és a tálat letakarás nélkül 200 fokos sütőbe toljuk. Kb fél óra múlva, ha megpirul a teteje, savanyúsággal kínálhatjuk.

Tipp A krumplikarikákat megsózhatjuk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.