Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg sertésszűz, 1 dl fehérbor, 40 dkg száraz penne tészta, 1 csomag mélyhűtött zöldbab (nem vágott), 2 db cukkini, só, bors, majoránna, 4 gerezd fokhagyma, 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, darabolt), 1 fej vöröshagyma, 1 kk bazsalikom, 2-3 dkg reszelt parmezán sajt, 4-5 ek olívaolaj
Elkészítés A sertéshúst megmossuk, papírral szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon minden oldalát hirtelen átsütjük. Melléöntjük a bort, majoránnával fűszerezzük, lefedjük és közepes hőfokon puhára pároljuk. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés bort vagy vizet.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köreteket. Felforralunk 2 liter sós vizet és al dente főzzük a penne tésztát (nem túl puhára). Egy lábasban kevés olajon megpirítunk 1 fej felkockázott vöröshagymát, hozzákeverjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor a leszűrt tésztára öntjük, összekeverjük, és reszelt parmezán sajttal megszórjuk.
A cukkinit feldaraboljuk és a zöldbabbal együtt párolóedényben megpároljuk, majd zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezve egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Tipp A puhára sült húst vékony szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, meglocsoljuk a sütésből visszamaradt szafttal. Melléhalmozzuk a sajtos-paradicsomos pennét, a zöldbabot és a cukkinit, azonnal fogyasztjuk.