Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Serpenyős sajtos krumpli
2016.06.14

krumlifasirt.jpg

 

Hozzávalók

1 kg krumpli

10 dkg reszelt sajt

2 db egész tojás

1 ágacska friss rozmaring, felaprítva

só, bors

2 dkg puha vaj

olaj a sütéshez

Elkészítés A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen összetörjük, pépesítjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával lazán felvert tojásokat és fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Beledolgozzuk a puha vajat és vizes kézzel kisebb, féltenyérnyi labdákat formázunk, majd a labdákat lelapítjuk, hogy inkább szeleteket kapjunk.

Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a krumplis szeletek mindkét oldalát kisebb adagokban (négyesével) pirosra sütjük.

Tipp Sültek mellé köretként kínáljuk, de salátával önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.