Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sárgarépasaláta birsalmával
2015.12.17

sargarepasalara-birsalmaval.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 db nagy birsalma

4 db közepes sárgarépa

2 db körte

2 szál mentalevél

2 ek cukor

1 db citrom leve

2 cm friss gyömbér reszelve

2 ek citromos olívaolaj

kevés só, őrölt bors

csilipaprika

Elkészítés A répákat meghámozzuk, a birsalmát gerezdekre vágjuk és kimagozzuk. Egy lábosban 3 dl vizet felforralunk, beleteszünk 2 ek cukrot, fél citrom levét és ebben a szirupban puhára pároljuk a répákat és birscikkeket, hagyjuk kihűlni.

Egy tálba kockázzuk a meghámozott és kimagozott körtéket, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Hozzákeverjük a felkarikázott répákat, a  felkockázott birsalmát, kanalazunk rá a főzőszirupból, fűszerezzük sóval, kevés borssal, reszelt gyömbérrel, majd hozzátépkedjük a friss mentaleveleket. Meglocsoljuk citromos olívaolajjal, belekockázunk egy kevés csilipaprikát (ez elmaradhat, ha nem akarunk csípős salátát készíteni) és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Sült kacsához kiváló köret.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.