Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 db nagy birsalma
4 db közepes sárgarépa
2 db körte
2 szál mentalevél
2 ek cukor
1 db citrom leve
2 cm friss gyömbér reszelve
2 ek citromos olívaolaj
kevés só, őrölt bors
csilipaprika
Elkészítés A répákat meghámozzuk, a birsalmát gerezdekre vágjuk és kimagozzuk. Egy lábosban 3 dl vizet felforralunk, beleteszünk 2 ek cukrot, fél citrom levét és ebben a szirupban puhára pároljuk a répákat és birscikkeket, hagyjuk kihűlni.
Egy tálba kockázzuk a meghámozott és kimagozott körtéket, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Hozzákeverjük a felkarikázott répákat, a felkockázott birsalmát, kanalazunk rá a főzőszirupból, fűszerezzük sóval, kevés borssal, reszelt gyömbérrel, majd hozzátépkedjük a friss mentaleveleket. Meglocsoljuk citromos olívaolajjal, belekockázunk egy kevés csilipaprikát (ez elmaradhat, ha nem akarunk csípős salátát készíteni) és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Sült kacsához kiváló köret.