Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 nagyobb szelet, csont nélküli tarja
4 db hosszú sárgarépa
2 db hosszú fehérrépa
2 szál újhagyma
rozmaringos olívaolaj
Provance-i fűszerkeverék
só
2 db vöröshagyma
római kömény
4 kisebb krumpli
egy kevés reszelt parmezán
Elkészítés Az újhagymát megtisztítjuk. A répákat meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük.
A tarjaszeleteket fólián át mindkét oldalukon kiverjük, sózzuk, fűszerezzük, rozmaringos olívaolajjal megkenjük, félórán át pihentetjük. Az egyik répát felkarikázzuk, félretesszük. A másik sárgarépát és a fehérrépát hosszában csíkokra vágjuk, és az újhagymával összefogva a hússzeletekbe tekerjük, hústűvel megtűzzük. A hústekercseket serpenyőben megforgatjuk, fehér kérget sütünk rájuk, majd egy kiolajozott sütőtálba helyezzük. Mellédobjuk a jól lesikált, félig bevagdalt krumplikat és a megtisztított, elnegyedelt, római köménnyel megszórt hagymákat. A rozmaringos olajból a krumplikra és a hagymákra is csöpögtetünk.
A sütőtálat alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe toljuk, majd a fóliát 20 perc után eltávolítjuk, a hústekercsekre a rozmaringos olajból kanalazunk egy keveset, és az egészet készre sütjük (kb. 45 perc). A sütés vége előtt kb. 10 perccel a krumplikra rászórjuk a parmezán sajtot.