Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 db sárgarépa
10 dkg aszalt szilva
2 dl fehér bor
2 ek olaj
1 db citrom leve és reszelt héja
2 ek méz
só
Elkészítés A répákat meghámozzuk, megmossuk, átlósan felkarikázzuk, hogy hosszúkás, ovális szeleteket kapjunk. A magozott aszalt szilvákat feldaraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, a répaszeleteket hirtelen megpirítjuk, felöntjük a borral, sózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk, majd a fedőt levéve tovább sütjük, a levét elpároljuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzákeverjük az aszalt szilvadarabokat, hozzáadjuk a citromhéjat és a mézet, további 10 percig sütjük, rázzuk, és vigyázunk, hogy ne égjen meg, csak piruljon. Amikor kész, tálra szedjük, mentalevéllel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Sültek mellé köretként, vagy például párolt rizzsel tálalva főételként is fogyaszthatjuk