Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sárgarépa aszalt szilvával
2016.04.12

sargarepa-aszaalt-szilvaval3.jpg

Hozzávalók 4 személyre

8 db sárgarépa

10 dkg aszalt szilva

2 dl fehér bor

2 ek olaj

1 db citrom leve és reszelt héja

2 ek méz

Elkészítés A répákat meghámozzuk, megmossuk, átlósan felkarikázzuk, hogy hosszúkás, ovális szeleteket kapjunk. A magozott aszalt szilvákat feldaraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, a répaszeleteket hirtelen megpirítjuk, felöntjük a borral, sózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk, majd   a fedőt levéve tovább sütjük, a levét elpároljuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzákeverjük az aszalt szilvadarabokat, hozzáadjuk a citromhéjat és a mézet, további 10 percig sütjük, rázzuk, és vigyázunk, hogy ne égjen meg, csak piruljon. Amikor kész, tálra szedjük, mentalevéllel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Sültek mellé köretként, vagy például párolt rizzsel tálalva főételként is fogyaszthatjuk

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.