Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, kb. 1 l zöldségleves, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, késkegynyi őrölt bors, 1 kk ecet, 1 kk mustár, 1 babérlevél, só
Elkészítés A sárgaborsót alaposan átmossuk, és 2-3 órára beáztatjuk. Ezután egy lábosban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a sárgaborsót, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük a zöldséglevessel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd lefedjük és puhára főzzük. A tejfölt kevés vízzel és a liszttel simára keverjük, egy merőlkanálnyi főzőlével összekeverjük és a forrásban lévő főzelékhez adjuk, kevergetve összeforraljuk. A végén fűszerezzük a mustárral, zúzott fokhagymával és pici ecettel (ez el is maradhat).
Tipp Sült hússal vagy vagy pirított, húsos baconszelettel (vagy baconkockákkal) tálalhatjuk.