Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sárgaborsó főzelék
2012.02.28

sargaborso-fozelek-001.jpgHozzávalók 4 személyre 25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, kb. 1 l zöldségleves, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, késkegynyi őrölt bors, 1 kk ecet, 1 kk mustár, 1 babérlevél, só

Elkészítés A sárgaborsót alaposan átmossuk, és 2-3 órára beáztatjuk. Ezután egy lábosban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a sárgaborsót, megszórjuk a pirospaprikával,  felengedjük a zöldséglevessel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd lefedjük és puhára főzzük. A tejfölt kevés vízzel és a liszttel simára keverjük, egy merőlkanálnyi főzőlével összekeverjük és a forrásban lévő főzelékhez adjuk, kevergetve összeforraljuk. A végén fűszerezzük a mustárral, zúzott fokhagymával és pici ecettel (ez el is maradhat).

Tipp Sült hússal vagy vagy pirított, húsos baconszelettel (vagy baconkockákkal) tálalhatjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.