Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sárgabarack chutney
2012.07.24

sargabarack-chutney-009.jpgHozzávalók 1 üveghez 45 dkg kimagozott sárgabarack, 1 nagy fej lilahagyma, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 ek barna cukor, 1 ek balzsamecet, 1 késhegynyi őrölt fahéj és szerecsendió, 1 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék

Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és rendszeres kevergetés mellett karamellizáljuk. 

Hozzáadjuk a feldarabolt sárgabarackot  és fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk, fahéjjal, szerecsendióval és az ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Ha túl sok a leve,  addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz. A legvégén hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a citrom reszelt héját, és fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon. Készíthetjük befőttből, vagy mirelit gyümölcsből is. Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított chilipaprikát is.

Kacsasülthöz, sertés szűzpecsenyéhez, vagy lágy sajtokhoz (pl. grillezett kecskesajthoz, rántott Camembert-hez) kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.