Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2,5 dkg vaj
5 tojás fehérje
só
6,5 dkg porcukor
3 dkg liszt
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás sárgája
2 teáskanál rum
Elkészítés Egy tűzálló edényben a vajat forró sütőben vagy mikróban felforrósítjuk, vigyázva, hogy ne barnuljon meg.
Az enyhén megsózott tojásfehérjét olyan keményre verjük fel, hogy késsel vágható legyen. Mielőtt a tojáshab már majdnem teljesen kész, a cukrot két részletben belekeverjük. A lisztet és a vaníliás cukrot rászórjuk, majd a tojássárgájával összekevert rumot a habbal együtt a hőálló tálba keverjük, 3 nagy galuskára osztjuk, és 8-10 percig a sütőben sütjük.
Ha kész, kívánság szerint még porcukorral megszórhatjuk.
Nem szabad állni hagyni, mert összeesik.
Tipp Lehet a habba a cukorral együtt málnát, ribizlit belekeverni, de kínálhatunk a galuska mellé külön dzsemet is.