Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Salzburgi galuska másképpen, Zolitól
2016.03.23

img_0244.jpg

Hozzávalók 2 főre

2,5 dkg vaj
5 tojás fehérje

6,5 dkg porcukor
3 dkg liszt
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás sárgája
2 teáskanál rum

Elkészítés Egy tűzálló edényben a vajat forró sütőben vagy mikróban felforrósítjuk, vigyázva, hogy ne barnuljon meg.
Az enyhén megsózott tojásfehérjét olyan keményre verjük fel, hogy késsel vágható legyen. Mielőtt a tojáshab már majdnem teljesen kész, a cukrot két részletben belekeverjük. A lisztet és a vaníliás cukrot rászórjuk, majd a tojássárgájával összekevert rumot a habbal együtt a hőálló tálba keverjük, 3 nagy galuskára osztjuk, és 8-10 percig a sütőben sütjük.
Ha kész, kívánság szerint még porcukorral megszórhatjuk.
Nem szabad állni hagyni, mert összeesik.

Tipp Lehet a habba a cukorral együtt málnát, ribizlit belekeverni, de kínálhatunk a galuska mellé külön dzsemet is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.