Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 fej jégsaláta (vagy 2 csomag madársaláta), 4 db körte, 10 -12 dkg márványsajt, 4-5 ek olívaolaj, 1 kis fej lilahagyma, 1 ek almaecet, só, bors, 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés A körtéket negyedeljük, magházukat kiszedjük és vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva a körteszeleteket magas hőfokon, kb. 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A lilahagymát apróra kockázzuk, az olajjal és ecettel összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A felcsíkozott salátát egy nagy tál közepére halmozzuk, körberakjuk a körteszeletekkel, rámorzsoljuk a márványsajtot és meglocsoljuk az ecetes-olajos öntettel. Végül petrezselyemzölddel megszórjuk és azonnal fogyasztjuk.