Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Saláta sonkával és ecetes szilvával
2013.02.09

salata-sonkaval-es-ecetes-szilvaval-009.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 zacskó vegyes salátalevél, 4-8 szelet Serrano sonka (vagy más száraz füstölt sonka vékonyra szeletelve) 12-16 db olajbogyó, 12 db ecetes szilva, 4 db koktélparadicsom, 10 dkg feta sajt, 4 ek olívaolaj, 1 kk mustár, 1/2 citrom leve, 1 kk méz, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés A vegyes salátát tálba öntjük, majd a mustárból, olajból, citromléből, mézből, zúzott fokhagymából, sóból, borsból, kakukkfűből kevert öntettel leöntjük és két kanállal összekeverjük. Ekkor megrakjuk a feltéttel: középre helyezzük a sonkákat, körben elszórjuk az olajbogyókat, a felezett, kimagozott szilvákat szétterítjük. A fetát rámorzsoljuk az így elkészített salátára és végül felezett koktélparadicsomokkal színesítjük. Még megszórhatjuk frissen őrölt borssal és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Amennyiben nincs ecetes szilvánk, használjunk szilvabefőttet, azzal is finom, csak egy kicsit édesebb lesz az ízhatás.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.