Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók puha szeletelt kenyér, főtt sonka (a fele lehet füstölt marhanyelv is), főtt tojás, libazsír, mustár, vajkrém, só, bors, őrölt kömény
Elkészítés A főtt tojást még melegen villával összetörjük, belekeverjük a libazsírt, végül sóval, borssal, köménnyel és mustárral ízesítjük.
A sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vagdaljuk. Ha kell, ezt is sózzuk-borsozzuk. (Ha nagyon száraz lenne a sonka egy kevés majonézzel fellazíthatjuk.)
A szeletelt kenyér héját levágjuk, vékonyan megkenjük vajkrémmel.
Az egyik szeletet tojáskrémmel, a másikat sonkapéppel borítunk be, majd a kés lapjával jól rányomkodjuk a feltéteket.
Egyforma kockákra szeljük a kenyereket (elnyolcadoljuk), és sakktáblaszerűen váltogatva – tojásos és sonkás – rakjuk tálra. A miniszendvicseket díszíthetjük paradicsomszelettel, uborka- vagy csemegeuborka-karikával, fodros petrezselyemmel.
Levin mondja Megszállottan lapozgatom az Ínyesmester 19. századi könyvét, és találtam egy farsangi bulira való ötletet. A hozzávalókból következően húsvétra is kiváló. Gyerekes korszakomra visszatekintve pedig száz százalékig biztos vagyok benne, hogy gyerekzsúron is tarolhatunk az ötlettel, mert a gyerekőcök megőrülnek a pici falatokért, amiket fogpiszkálóra tűzve dobálhatnak a szájukba. Természetesen a szendvics szabadon variálható, én igyekeztem valami korabelit rápakolni.
Figyelem, a receptet kizárólag birkatürelműeknek és pepecselni imádóknak ajánlom!