Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sakktábla-szendvics, Levintől
2015.04.25

sakktabla-szendvics-1863-bol.jpg

Hozzávalók puha szeletelt kenyér, főtt sonka (a fele lehet füstölt marhanyelv is), főtt tojás, libazsír, mustár, vajkrém, só, bors, őrölt kömény

Elkészítés A főtt tojást még melegen villával összetörjük, belekeverjük a libazsírt, végül sóval, borssal, köménnyel és mustárral ízesítjük.

A sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vagdaljuk. Ha kell, ezt is sózzuk-borsozzuk. (Ha nagyon száraz lenne a sonka egy kevés majonézzel fellazíthatjuk.)

A szeletelt kenyér héját levágjuk, vékonyan megkenjük vajkrémmel.

Az egyik szeletet tojáskrémmel, a másikat sonkapéppel borítunk be, majd a kés lapjával jól rányomkodjuk a feltéteket.

Egyforma kockákra szeljük a kenyereket (elnyolcadoljuk), és sakktáblaszerűen váltogatva – tojásos és sonkás – rakjuk tálra. A miniszendvicseket díszíthetjük paradicsomszelettel, uborka- vagy csemegeuborka-karikával, fodros petrezselyemmel.

Levin mondja Megszállottan lapozgatom az Ínyesmester 19. századi könyvét, és találtam egy farsangi bulira való ötletet. A hozzávalókból következően húsvétra is kiváló. Gyerekes korszakomra visszatekintve pedig száz százalékig biztos vagyok benne, hogy gyerekzsúron is tarolhatunk az ötlettel, mert a gyerekőcök megőrülnek a pici falatokért, amiket fogpiszkálóra tűzve dobálhatnak a szájukba. Természetesen a szendvics szabadon variálható, én igyekeztem valami korabelit rápakolni.

Figyelem, a receptet kizárólag birkatürelműeknek és pepecselni imádóknak ajánlom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.