Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 24 db nagy datolya, 10 dkg kemény sajt, 12 szelet bacon félbevágva, 1 ek gránátalmaszirup (vagy bodzaszirup, de lehet juharszirup is)
Elkészítés A datolyákat megmossuk, megszárítjuk, hosszában félig bevágva a magokat kiszedjük és a helyükre sajthasábokat töltünk, végül pedig baconszeletekbe tekerjük. Az így előkészített datolyákat tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. Ekkor megkenjük a tetejüket gránátalmasziruppal, további öt percig sütjük és forrón tálaljuk.
Tipp Kiváló előétel ünnepi asztalon is, pezsgő és fehérbor mellé kínálhatjuk.