Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajttal töltött csirkecomb gombamártással, Dobitól
2015.07.16

sajttal-toltott-csirkecomb-gombamartassal.jpg

Hozzávalók 2 főre 6 db kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb, 5-7 dkg camembert sajt A páchoz 5 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál magos dijoni mustár, 4-5 gerezd fokhagyma, színes őrölt bors, só A mártáshoz 4 nagy fej csiperkegomba, diónyi vaj, 1 dl főzőtejszín, kakukkfű, medvehagyma, só A körítéshez újkrumpli ízlés szerinti mennyiségben, fokhagymás olívaolaj

Elkészítés A hozzávalókból összeállítjuk a pácot, és a megmosott, szárazra törölt csirkecombok minden oldalát bevonjuk vele. A bepácolt húst jól záródó dobozban a hűtőbe tesszük, és legalább 2 órán át pihentetjük.

Amíg a csirkehús pihen, elkészítjük a mártást. A gombákat megtisztítjuk, felezzük-negyedeljük, majd  vékonyan felszeleteljük, fűszerezzük, és a diónyi vajon megpároljuk, majd a főzőtejszínnel együtt besűrítjük.

A bepácolt csirkecombokba egy-egy darab sajtot teszünk, majd a hús széleit hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A töltött húsdarabokat lefedhető grillserpenyőbe helyezzük, a maradék páccal leöntjük, és miután minden oldalán hirtelen megkapattuk, lefedve készre pároljuk.

A körítéshez szükséges újkrumplikat megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, fokhagymás olívaolajban megforgatjuk. Ha elég nagy az edényünk, süssük a krumplikat a csirkével együtt, ez esetben a krumplikat is éri a fűszeres páclé. Mivel a húsnál gyorsabban sül meg, a krumplit később dobjuk a serpenyőbe.

Az elkészült csirkecombokat és a körítést a gombamártással együtt, forrón és frissen, savanyúsággal együtt kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.