Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 6 db kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb, 5-7 dkg camembert sajt A páchoz 5 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál magos dijoni mustár, 4-5 gerezd fokhagyma, színes őrölt bors, só A mártáshoz 4 nagy fej csiperkegomba, diónyi vaj, 1 dl főzőtejszín, kakukkfű, medvehagyma, só A körítéshez újkrumpli ízlés szerinti mennyiségben, fokhagymás olívaolaj
Elkészítés A hozzávalókból összeállítjuk a pácot, és a megmosott, szárazra törölt csirkecombok minden oldalát bevonjuk vele. A bepácolt húst jól záródó dobozban a hűtőbe tesszük, és legalább 2 órán át pihentetjük.
Amíg a csirkehús pihen, elkészítjük a mártást. A gombákat megtisztítjuk, felezzük-negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük, fűszerezzük, és a diónyi vajon megpároljuk, majd a főzőtejszínnel együtt besűrítjük.
A bepácolt csirkecombokba egy-egy darab sajtot teszünk, majd a hús széleit hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A töltött húsdarabokat lefedhető grillserpenyőbe helyezzük, a maradék páccal leöntjük, és miután minden oldalán hirtelen megkapattuk, lefedve készre pároljuk.
A körítéshez szükséges újkrumplikat megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, fokhagymás olívaolajban megforgatjuk. Ha elég nagy az edényünk, süssük a krumplikat a csirkével együtt, ez esetben a krumplikat is éri a fűszeres páclé. Mivel a húsnál gyorsabban sül meg, a krumplit később dobjuk a serpenyőbe.
Az elkészült csirkecombokat és a körítést a gombamártással együtt, forrón és frissen, savanyúsággal együtt kínáljuk.