Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos zöldségfasírt joghurtos öntettel, Dobitól
2016.04.13

sajtos-zoldsegfasirt.jpg

Hozzávalók

Kb. 1 kg leveszöldség (sárgarépa, zeller, karalábé, krumpli, gomba, kelkáposzta, petrezselyem, stb.)
1 vöröshagyma
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
1 kávéskanál őrölt medvehagyma
10-15 dkg kemény sajt

bors
olaj
A panírhoz:
zsemlemorzsa
napraforgómag
reszelt parmezán sajt

Az öntethez
2 dl natúr joghurt
kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem

Elkészítés

Úgy kezdünk a munkához, mint amikor zöldségfasírtot készítünk. Amikor a fűszeres zöldségpép elkészül, a sajtból 1-2 cm nagyságú kockákat vágunk, és a zöldségpépből evőkanállal kiemelt adagokból kis gombócokat formázunk, a gombócok közepébe helyezünk egy-egy sajtkockát.

A zsemlemorzsát a napraforgómaggal és a parmezán sajttal összekeverjük, a zöldséggolyóbisokat belehengergetjük, majd forró olajban kisütjük.

A joghurtból és a fűszerekből öntetet készítünk, a tálalásig félretesszük.

Tipp Forrón, langyosan és hidegen is tálalhatjuk, mellé kínáljuk a joghurtos öntetet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.