Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
Kb. 1 kg leveszöldség (sárgarépa, zeller, karalábé, krumpli, gomba, kelkáposzta, petrezselyem, stb.)
1 vöröshagyma
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
1 kávéskanál őrölt medvehagyma
10-15 dkg kemény sajt
só
bors
olaj
A panírhoz:
zsemlemorzsa
napraforgómag
reszelt parmezán sajt
Az öntethez
2 dl natúr joghurt
kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem
Elkészítés
Úgy kezdünk a munkához, mint amikor zöldségfasírtot készítünk. Amikor a fűszeres zöldségpép elkészül, a sajtból 1-2 cm nagyságú kockákat vágunk, és a zöldségpépből evőkanállal kiemelt adagokból kis gombócokat formázunk, a gombócok közepébe helyezünk egy-egy sajtkockát.
A zsemlemorzsát a napraforgómaggal és a parmezán sajttal összekeverjük, a zöldséggolyóbisokat belehengergetjük, majd forró olajban kisütjük.
A joghurtból és a fűszerekből öntetet készítünk, a tálalásig félretesszük.
Tipp Forrón, langyosan és hidegen is tálalhatjuk, mellé kínáljuk a joghurtos öntetet.