Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos töltött krumpli, Levintől
2016.06.02

toltott-krumpli.jpg

Hozzávalók személyenként

2 közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt, plusz egy maréknyi a tetejére
fél pohár tejföl a kisebbikből
kevés olívaolaj
só, bors
petrezselyem, kakukkfű vagy egyéb zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés

A krumplikat alaposan mossuk meg és héjastul egy jó negyven percre tegyük a sütőbe (220°C).

A megsült burgonyákat még forrón vágjuk félbe és egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket úgy, hogy a héjuk egyben maradjon. Krumplinyomóval törjük össze, ízesítsük a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, az olajjal, a sajttal és a tejföllel. Gazdagíthatjuk ropogósra sült baconnel, sonkával, pirított gombával is.

A keveréket töltsük vissza a héj-csónakokba, szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt megolvad.

Levin mondja Nigella műsorában láttam ezt az egyszerű, de annál finomabb fogást.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.