Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként
2 közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt, plusz egy maréknyi a tetejére
fél pohár tejföl a kisebbikből
kevés olívaolaj
só, bors
petrezselyem, kakukkfű vagy egyéb zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés
A krumplikat alaposan mossuk meg és héjastul egy jó negyven percre tegyük a sütőbe (220°C).
A megsült burgonyákat még forrón vágjuk félbe és egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket úgy, hogy a héjuk egyben maradjon. Krumplinyomóval törjük össze, ízesítsük a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, az olajjal, a sajttal és a tejföllel. Gazdagíthatjuk ropogósra sült baconnel, sonkával, pirított gombával is.
A keveréket töltsük vissza a héj-csónakokba, szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt megolvad.
Levin mondja Nigella műsorában láttam ezt az egyszerű, de annál finomabb fogást.