Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
40 dkg liszt
20 dkg vaj
3 ek tejföl
fél csomag sütőpor
2 kk só
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt és 3 dkg a tetejére
szezámmag
Elkészítés A lisztet a sütőporral, a sóval tálba szitáljuk és elmorzsoljuk a puha vajjal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és a két felvert tojásból annyit, hogy maradjon a tetejére is egy kevés a kenéshez.
Összedolgozzuk, lisztezett munkalapra borítjuk és fél centi vastagra kinyújtjuk, szív alakú formával kiszaggatjuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elrendezzük rajta a szívecskéket (legalább két tepsire való mennyiség lesz belőle), tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a süteményeket 20 perc alatt pirosra sütjük.