Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 csomag leveles tészta (friss vagy mirelit), 1 dl tejföl, 8-10 db olajban pácolt, szárított paradicsom (készen kapható),1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt (a fele füstölt), só, a tetejére szezámmag
Elkészítés A leveles tésztát kitekerjük, a tejfölben elkeverjük a tojást, megsózzuk ízlés szerint, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Az egyik felét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a feldarabolt paradicsomokat. A másik felét ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját, és a tésztát kissé lenyomkodjuk, majd éles késsel, vagy derelyeszaggatóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként megcsavargatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt piros-ropogósra sütjük.