Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 35 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 1 kk só, 2 db tojás, 1 dl tejföl
Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a sütőport, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojás fehérjét félretesszük). A jól összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük, a reszelt sajt másik felével megszórjuk. A kinyújtott tésztát derelyevágóval először hosszában, majd keresztben ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amíg a rudacskák megpirulnak) megsütjük.
Vigyázzunk, mert a sajtos rudak hamar megéghetnek!