Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 35 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 2 kk só, 1 késhegynyi őrölt bors, 2 db tojás, 1 dl tejföl
Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a sütőport, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojásfehérjét félretesszük).
A jól összegyúrt tésztát 2-3 mm vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) nyújtjuk, a maradék tojásfehérjével megkenjük, a reszelt sajt másik felével megszórjuk. Végül derelyevágóval 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk.
A sajtos süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.