Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
csipetnyi cukor
2 dl tejföl
25 dkg margarin (vaj)
2 mokkáskanál só
A tetejére
40 dkg reszelt ementáli sajt
Elkészítés
Az élesztőt pici cukor és langyos víz (vagy langyos tej) hozzáadásával felfuttatjuk. A margarint (vajat) elmorzsoljuk a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megszórjuk a sajttal, majd derelyevágóval egészen vékony csíkokra vágjuk. A sajtos tésztacsíkokat sütőpapírral ellátott sütőlapra sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.
Tipp Rendkívül kiadós és finom sütemény, de arra számísunk, hogy csak több adagban fog beférni a sütőbe. Figyeljünk rá sütés közben, mert gyorsan elkészül és így könnyen megéghet.