Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos ropogós, Gyöngyitől
2017.03.18

sajtos-ropogos-k.jpg

Hozzávalók

50 dkg liszt

4 dkg élesztő

csipetnyi cukor

2 dl tejföl

25 dkg margarin (vaj)

2 mokkáskanál só

A tetejére

40 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés

Az élesztőt pici cukor és langyos víz (vagy langyos tej) hozzáadásával felfuttatjuk. A margarint (vajat) elmorzsoljuk a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megszórjuk a sajttal, majd derelyevágóval egészen vékony csíkokra vágjuk. A sajtos tésztacsíkokat sütőpapírral ellátott sütőlapra sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp Rendkívül kiadós és finom sütemény, de arra számísunk, hogy csak több adagban fog beférni a sütőbe. Figyeljünk rá sütés közben, mert gyorsan elkészül és így könnyen megéghet. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.