Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz 1,5 bögre reszelt sajt (a fele füstölt), 2 bögre liszt, 1,5 zacskó sütőpor, 2 mk só, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mk szárított fokhagyma), 1 késhegynyi őrölt bors, 1 mk őrölt bazsalikom, 1 mk szárított petrezselyemzöld, 1 mk borsikafű, 2 db tojás, 1 bögre tej, fél bögre olaj, 3 ek lapmandula (esetleg még reszelt sajt) a tetejére, vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés Egy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a többi zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd lazán összekeverjük.
A tojásokat simára keverjük a tejjel és az olajjal, majd a lisztbe keverjük. Nem kell túl simára eldolgozni.
A kisméretű muffinformát kivajazzuk és belekanalazzuk a tésztát. (A formákat csak 2/3-ig töltsük meg, alaposan megnőnek majd a sütőben.) A sajtos muffinok tetejét szórjuk meg lapmandulával és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
Tipp A tetejükre szórhatunk még reszelt sajtot is, arra szórjuk a lapmandulát.