Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 db filézett csirkemell
kb. 12-14 dkg edami sajt
só, bors, pirospaprika
a bundázáshoz
kb 10 dkg liszt
2 felvert tojás
kb 10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemelleket 4 nagy szeletre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A közepébe sajthasábot fektetünk, feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk, hogy sütés közben a sajt ne tudjon kifolyni.
Az így előkészített csirkemell-tekercseket először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. A felesleges morzsát lerázzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, és a tekercseket minden oldalukon aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a tekercseket éles késsel ferdén kettévágjuk, a megolvadt, kissé kifolyó sajtot pirospaprikával megszórjuk. Azonnal fogyasztjuk.