Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók a tésztához a krémhez
25 dkg liszt 12,5 dkg margarin
12,5 dkg margarin 15 dkg reszelt ementáli sajt
1 mk só 1 mk só
1 mk sütőpor 1 mk őrölt pirospaprika
1 dl tej
Elkészítés A krémhez összedolgozzuk a puha margarint a sajttal, sóval, pirospaprikával és felhasználásig félretesszük.
A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport, összedolgozzuk a puha margarinnal, sóval, és három cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, egyenként megkenjük a sajtos krém egyharmadával, feltekerjük, mint a bejglit. Tálcára tesszük, letakarjuk és hűtőben másnapig állni hagyjuk.
A hűtőből egyenként vesszük ki a rudakat, félcentis karikákra vágjuk. A karikákat egy alaposan kivajazott gáztepsire fektetjük. A három rúdból egy gáztepsi telik meg.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit betesszük, és 200 fokra állítjuk. A sajtos csigák kb. 10 perc alatt elkészülnek, vigyázzunk, mert hamar megéghetnek.
Amikor elkészültek, lapos késsel még melegen a karikák alá nyúlunk, és tálra rakjuk. Frissen kiváló, de lezárt dobozban akár hosszú ideig is eltarthatjuk.
Remek vendégváró sütemény.