Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos csiga
2016.01.02

sajtos-csiga.jpg

Hozzávalók a tésztához                   a krémhez

25 dkg liszt                                      12,5 dkg margarin

12,5 dkg margarin                            15 dkg reszelt ementáli sajt

1 mk só                                           1 mk só

1 mk sütőpor                                    1 mk őrölt pirospaprika

1 dl tej

Elkészítés A krémhez összedolgozzuk a puha margarint a sajttal, sóval, pirospaprikával és felhasználásig félretesszük.

A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport, összedolgozzuk a puha margarinnal, sóval, és három cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, egyenként megkenjük a sajtos krém egyharmadával, feltekerjük, mint a bejglit. Tálcára tesszük, letakarjuk és hűtőben másnapig  állni hagyjuk.

A hűtőből egyenként vesszük ki a rudakat, félcentis karikákra vágjuk. A karikákat egy alaposan kivajazott gáztepsire fektetjük. A három rúdból egy gáztepsi telik meg.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit betesszük, és 200 fokra állítjuk. A sajtos csigák kb. 10 perc alatt elkészülnek, vigyázzunk, mert hamar megéghetnek.

Amikor elkészültek, lapos késsel még melegen a karikák alá nyúlunk, és tálra rakjuk. Frissen kiváló, de lezárt dobozban akár hosszú ideig is eltarthatjuk.

Remek vendégváró sütemény.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.