Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db közepes padlizsán
2 db tojás
kb. 10 dkg liszt
20 dkg reszelni való sajt (legjobb a parmezán) durva őrlésű morzsa (elhagyható)
2-3 kávéskanál őrölt metélőhagyma
só
olaj
Elkészítés A tojásokat felverjük, sóval és a metélőhagymával ízesítjük.
A padlizsánt meghámozzuk, fél-egy centiméteres szeletekre vágva, besózva pihentetjük. Félóra elteltével a szeleteket szárazra itatjuk, és panírozzuk:
lisztbe, tojásba forgatjuk, majd a reszelt sajtot óvatosan a szeletekre nyomkodjuk. Forró olajban, hirtelen sütjük ki a padlizsánszeleteknek előbb az egyik, majd a másik oldalát. A szeleteket folyamatosan mozgassuk, hogy azok ne ragadjanak le.
A reszelt sajtot összekeverhetjük durva őrlésű morzsával is - így a szeletek felülete rusztikusabb, borzasabb lesz.
Tipp Salátával, krumplipürével körítve, frissen-forrón kínáljuk.