Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos-borzas padlizsán, Dobitól
2015.08.17

20150816_143056.jpg


Hozzávalók 2 főre

1 db közepes padlizsán
2 db tojás
kb. 10 dkg liszt
20 dkg reszelni való sajt (legjobb a parmezán) durva őrlésű morzsa (elhagyható)
2-3 kávéskanál őrölt metélőhagyma

olaj

Elkészítés A tojásokat felverjük, sóval és a metélőhagymával ízesítjük.
A padlizsánt meghámozzuk, fél-egy centiméteres szeletekre vágva, besózva pihentetjük. Félóra elteltével a szeleteket szárazra itatjuk, és panírozzuk:
lisztbe, tojásba forgatjuk, majd a reszelt sajtot óvatosan a szeletekre nyomkodjuk. Forró olajban, hirtelen sütjük ki a padlizsánszeleteknek előbb az egyik, majd a másik oldalát. A  szeleteket folyamatosan mozgassuk, hogy azok ne ragadjanak le.
A reszelt sajtot összekeverhetjük durva őrlésű morzsával is - így a szeletek felülete rusztikusabb, borzasabb lesz.

Tipp Salátával, krumplipürével körítve, frissen-forrón kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.