Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 kisebb padlizsán
rozmaringos olaj
rozmaring
10 dkg sonka
1,7 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg sajt
szerecsendió
só
bors
Elkészítés
A padlizsánokat meghámozzuk, 3-5 cm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk. 20 perc elteltével a padlizsánszeleteket szárazra itatjuk, és rozmaringos olajjal vékonyan bepermetezett grillserpenyőbe helyezzük. Amikor a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és rozmaringgal meghintve megsütjük a másik oldalukat is.
Egy kisebb sütőtálat kikenünk rozmaringos olajjal, félig egymásra borítva a tálba fektetjük a padlizsánkarikákat. Néhány nagyobb szeletet félreteszünk.
A sonkát csíkokra vagy kockára vágjuk, a padlizsánszeletekre szórjuk, majd erre fektetjük a padlizsán félretett szeleteit.
A tejfölből, tojásból és a reszelt sajtból készült öntetet sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a masszát a padlizsánrakásra terítjük.
200 fokos sütőbe tolva, lefedés nélkül, 15-20 perc alatt készre sütjük.