Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rozmaringos rakott padlizsán, Dobitól
2015.11.18

rozmaringos-rakott-padlizsan.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 kisebb padlizsán
rozmaringos olaj
rozmaring
10 dkg sonka
1,7 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg sajt
szerecsendió

bors

Elkészítés

A padlizsánokat meghámozzuk, 3-5 cm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk. 20 perc elteltével a padlizsánszeleteket szárazra itatjuk, és rozmaringos olajjal vékonyan bepermetezett grillserpenyőbe helyezzük. Amikor a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és rozmaringgal meghintve megsütjük a másik oldalukat is.

Egy kisebb sütőtálat kikenünk rozmaringos olajjal, félig egymásra borítva a tálba fektetjük a padlizsánkarikákat. Néhány nagyobb szeletet félreteszünk.

A sonkát csíkokra vagy kockára vágjuk, a padlizsánszeletekre szórjuk, majd erre fektetjük a padlizsán félretett szeleteit.

A tejfölből, tojásból és a reszelt sajtból készült öntetet sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a masszát a padlizsánrakásra terítjük.

200 fokos sütőbe tolva, lefedés nélkül, 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.