Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 db kacsamáj, 40 dkg zöldbab (fagyasztott is jó), 4 gerezd fokhagyma, só, fehér bors, 3-4 ág friss rozmaring, 5 dkg kacsaháj, diónyi vaj, 2-3 dl tej
Elkészítés A májat megmossuk, jól lefedhető tálba helyezzük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, majd a tejbe beledobáljuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a zöldbabot sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a vajban megforgatjuk, melegen tartjuk.
A kacsahájat felolvasztjuk, az olvasztott zsiradékban a rozmaringágakat megsütjük, végül az edényből a tepertőt és a rozmaringot is kivesszük. A tejből kiemelt, lecsöpögtetett, szárazra törölt májat a forró kacsazsírba tesszük, megszórjuk borssal, és mindkét oldalán 4-4 percig sütjük (egy hústűvel megszúrva ellenőrizzük, belül is átsült-e). A májat a zöldbabbal együtt kínáljuk, és csak tálaláskor sózzuk meg.
Tipp A sült kacsamájat kínálhatjuk burgonyapürével is, de finomabb pirított burgonyával. Utóbbi esetében a sós vízben főtt, kockára vágott burgonyát megforgatjuk a sütésből visszamaradt, forró, fűszeres kacsazsírban, és néhány percig pirítjuk.