Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre A rostonsült csirkemellhez 2 db csirkemellfilé, 1 ek mustár, 2 ek olaj, 1 kk majoránna, 2 gerezd fokhagyma, só, a zöldségfelfújthoz 2 db padlizsán, 2 db cukkini, 1 fej vöröshagyma, 6-8 db olajban eltett, szárított paradicsom (készen kapható), 3 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, 2 dkg vaj, 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, éles késsel tenyérnyi nagyságú, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy tálba tesszük. Mustárból, olajból, majoránnából, zúzott fokhagymából pácot keverünk, és beborítjuk vele a csirkemellszeleteket. Minimum egy órán keresztül állni hagyjuk, de jobb, ha hosszabban, akár egy éjszakán keresztül pácoljuk.
Amíg a csirkemell a hűtőben pácolódik, elkészítjük a zöldségfelfújtat. A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, hogy keserű levét kiengedje. Ezután kinyomkodjuk, félretesszük. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a padlizsán- és cukkinidarabokat, sóval és őrölt borssal fűszerezzük és kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt szárított paradicsomokat, az egészet zsírjára sütjük, hogy a leve elpárologjon, majd kissé kihűtjük.
A tejszínt összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtot, és ezt a masszát a zöldségekhez keverjük. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleterítjük a zöldséges masszát és 180 fokon, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Amíg a felfújt sül, a pácolt csirkemelleket besózzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Tálalás A csirkemellszeleteket tányérra rendezzük és a tetejükre ültetünk egy-egy szelet zöldségfelfújtat.
Tipp Sült krumplival körítve a legfinomabb.