Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
20 dkg orsótészta
15 dkg cheddar sajt
5 dkg füstölt trappista sajt
15 dkg főtt, füstölt sonka
A mártáshoz
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 dl tej
só
bors
szerecsendió
koriander
Elkészítés
A felolvasztott vajban a lisztet enyhén megpirítjuk, a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, enyhén besűrítjük, majd langyosra hűtjük.
A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk. A kétféle sajtot lereszeljük, összekeverjük, a kétharmadát és a sonkát a mártáshoz adjuk.
A tésztát sós, enyhén olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kivajazott sütőedénybe helyezzük, majd a sajtos-sonkás mártással alaposan összekeverjük.
A maradék sajttal meghintjük, és 200 fokos sütőben, letakarás nélkül, pirulásig sütjük.