Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ropogós sajtos tészta, Dobitól
2017.04.25

ropogos-sajtos-teszta.jpg

Hozzávalók 2 főre

20 dkg orsótészta
15 dkg cheddar sajt
5 dkg füstölt trappista sajt
15 dkg főtt, füstölt sonka

A mártáshoz
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 dl tej

bors
szerecsendió
koriander

Elkészítés

A felolvasztott vajban a lisztet enyhén megpirítjuk, a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, enyhén besűrítjük, majd langyosra hűtjük.

A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk. A kétféle sajtot lereszeljük, összekeverjük, a kétharmadát és a sonkát a mártáshoz adjuk.

A tésztát sós, enyhén olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kivajazott sütőedénybe helyezzük, majd a sajtos-sonkás mártással alaposan összekeverjük.

A maradék sajttal meghintjük, és 200 fokos sütőben, letakarás nélkül, pirulásig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.