Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1/2 kg friss fogasfilé vagy friss harcsaszelet
a páchoz:
2 evőkanál halszósz (egzotikus boltokban kapható)
1 dl fehérbor
őrölt bors
a sütéshez:
rizsliszt (ha nincs, búzaliszt is megfelel!) olaj
1 kisebb sütőtök
2 dl főzőtejszín
őrölt bors
szerecsendió
só
2 evőkanál liszt
3 szál újhagyma
Elkészítés A halat lapos szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, és az előre elkészített páccal leöntjük (sózni nem kell, mert a halszósz sós).
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sütőben megsütjük. Amikor a tök megsült, a megbarnult, esetleg égett részeket eltávolítjuk. A főzőtejszínnel felöntjük, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval és megsózzuk. Ezután a fűszerezett tökdarabokat összeturmixoljuk. A tökpürét végül a liszttel besűrítjük, és melegen tartjuk, amíg a hal elkészül.
A halat félóra elteltével a pácból kiemelve jól leitatjuk, rizslisztben megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük.
A megtisztított, vékony karikákra vágott újhagymát forró olajban kissé megpirítjuk, és tálaláskor a tökpürére szórjuk.