Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Resztelt máj provance-i módra, Dobitól
2016.05.26

resztelt-maj-provance-i-modra.jpg

Hozzávalók 4 főre

60 dkg sertésmáj
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
6 szelet bacon szalonna
4 nagyobb újhagyma zöldjével
pirospaprika
A raguhoz
1 db padlizsán
4 fej gomba
2 db érett paradicsom
1 db zöldpaprika
vaj
provence-i fűszerkeverék
medvehagyma

bors

Elkészítés

A májat megmossuk, és a megtisztított, préselt fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk 1-2 órára.

Amíg a máj a tejben áll, elkészítjük a ragut: A padlizsánt meghámozzuk, hosszában 1-2 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, a sóban 20 percig állni hagyjuk. A paradicsomok bőrét forró vízben lehámozzuk, a paradicsomokat feldaraboljuk. A zöldpaprika csumáját kivágjuk, karikára vágjuk.

A vajon félpuhára pároljuk a megtisztított, felszeletelt, megborsozott gombát, majd a gombához adjuk a paprikát és a paradicsomot, és a szárazra leitatott, kockára vágott padlizsánnal együtt, sóval, borssal, a provence-i fűszerkeverékkel és medvehagymával ízesítve, időnként kevergetve az egészet készre pároljuk.

A májat a tejből kiemeljük, félujjnyi csíkokra vágjuk. A bacon szalonnát feldaraboljuk, kisütjük, az újhagymakarikákat a szalonnával együtt üvegesre pároljuk. A májat a hagymás szalonnára dobjuk, fehéredésig forgatjuk a zsírban, majd a pirospaprikával meghintjük, és még egyet keverünk rajta.

Ezt követően hozzá adjuk a ragut, és további 5 percig a raguval együtt kevergetjük, ügyelve, hogy a máj ne keményedjék meg. Csak a végén sózzuk meg, ha szükséges (a ragu sós!).

Tipp A májat pirított burgonyával vagy rizzsel, és mindig savanyúsággal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.