Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához 6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 ek rum, 3 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 7 dkg liszt A krémhez 6 tojás sárgája, 1 csomag csokis pudingpor (főzős), 2 ek kakaó, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin A habhoz 6 tojás fehérje, 1 csomag vaníliás cukor, csokoládéreszelék, tortadara, vagy / és csokoládéöntet
Elkészítés Tészta A 6 tojás sárgáját a 15 dkg porcukorral és a rummal habosra keverjük. A kakaót és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport és beleszitáljuk a tojásos krémbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy tortaformában 180 fokon megsütjük.
Krém A 6 tojás sárgáját a vanília pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot és a puha margarint, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a tésztát. A süteményt a következő habbal díszítjük:
Hab A tojások fehérjét a vaníliával és a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, gyorsan a csokoládékrémes tészta tetejére kenjük. Ízlés szerint díszíthetjük reszelt csokoládéval, tortadarával vagy csokládéöntettel. Jól behűtve kínáljuk.
Tipp Ha tortaformában készítjük, a tésztát érdemes vízszintesen kettőbe vágni és megkenni a krémmel a két lap között is. Ily módon igazi ünnepi desszert válik belőle!
Fél adagból is megcsinálható, csak kisebb tepsit vagy tortaformát használjunk.