Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Részeges Izidor Ildikótól
2011.12.11

izidor-ketto.jpgHozzávalók 

A tésztához  6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 ek rum, 3 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 7 dkg liszt  A krémhez  6 tojás sárgája, 1 csomag csokis pudingpor (főzős), 2 ek kakaó, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin    A habhoz   6 tojás fehérje, 1 csomag vaníliás cukor, csokoládéreszelék, tortadara, vagy / és csokoládéöntet

Elkészítés Tészta A 6 tojás sárgáját a 15 dkg porcukorral és a rummal habosra keverjük. A kakaót és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport és beleszitáljuk a  tojásos krémbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy tortaformában 180 fokon  megsütjük.

Krém A 6 tojás sárgáját a vanília pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot és a puha margarint, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezzel  a krémmel kenjük meg a tésztát. A süteményt a következő habbal díszítjük:

Hab A tojások fehérjét a vaníliával és a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, gyorsan a csokoládékrémes tészta tetejére kenjük. Ízlés szerint díszíthetjük reszelt csokoládéval, tortadarával vagy csokládéöntettel. Jól behűtve kínáljuk.

Tipp Ha tortaformában készítjük, a tésztát érdemes vízszintesen kettőbe vágni és  megkenni a krémmel a két lap között is. Ily módon igazi ünnepi desszert válik belőle!

Fél adagból is megcsinálható, csak kisebb tepsit vagy tortaformát használjunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.