Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Répás-almás-diós muffin
2017.02.22

almas-repas-muffin.jpg

Hozzávalók

20 dkg finomliszt

1 cs sütőpor

18 dkg cukor (ízlés szerint: kicsit kevesebb is elég)

1 cs vaníliás cukor

1 kk őrölt fahéj

csipetnyi só

1 maréknyi durvára vágott dió

3 db tojás

10 dkg reszelt sárgarépa

1 reszelt alma

13 dkg puha vaj

1 maréknyi mazsola

Elkészítés

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, hogy kissé megpuhuljon. A sütőt előmelegítjük.

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót és a diót egy nagyobb tálban összekeverjük.

Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzájuk adjuk a reszelt répát, almát, vajat és a jól lecsepegtetett mazsolát, majd az egészet kisebb adagokban a lisztes keverékhez adjuk.

A tésztát muffinpapírral bélelt formába adagoljuk úgy, hogy a formát mindig csak 2/3 részben töltse ki, mert sütéskor megnő.

A muffinokat közepes hőfokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp A tetejét olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.