Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott zeller remoulade-mártással
2015.07.14

rantott-zeller-retekcsiraval.jpg

Hozzávalók 4 személyre a rántott zellerhez 2 db közepes méretű zellergumó, 3 tojás, 10 ek liszt, 10 ek zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez a mártáshoz 1 csokor snidling, 2 db ecetes uborka, 1 ek kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mk porcukor, ½ citrom leve, 1 ek mustár, 1 késhegynyi só, őrölt színes bors, retekcsíra a tálaláshoz

Elkészítés A főzést a mártás elkészítésével kezdjük. A tejfölt és a majonézt egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a porcukorral, sóval, borssal, citromlével és mustárral. Az uborkákat, snidlinget, kapribogyót, petrezselyemzöldet aprítógépben összedaráljuk, majd belekeverjük a mártásba. Az egészet hűtőben 1 órán át érleljük.

Most hozzáláthatunk a rántott zeller elkészítéshez. Egy lábosban min. 1 liter vizet forralunk, megsózzuk. A zellereket meghámozzuk és kb. 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk, a szeleteket óvatosan a forrásban lévő vízbe dobjuk  és kb. egy perc múlva szűrőkanállal kivesszük, tálra tesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük.

Ekkor a zellerszeleteket a szokásos módon először lisztbe, majd felvert és megsózott tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a panírozott zellerszeleteket kb. 15 perc alatt arany pirosra sütjük benne.

Tálalás A rántott zellerszeleteket tálra rendezzük, gazdagon kanalazunk rájuk a mártásból és végül megrakjuk friss retekcsírával. Forrón fogyasztjuk, de hidegen is finom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.