Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet tengeri halfilé (hekk, tonhal, naphal)
só, bors
3 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
olaj a sütéshez
A citromszószhoz
1 ek étkezési keményítő
1 nagy citrom leve és reszelt héja
2 dl húsleves, kockából
1 ek barna cukor
szerecsendió
Elkészítés A szószhoz a citromlevet, húslevest, cukrot, keményítőt egy kisebb lábosban összekeverjük, felforraljuk, kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük, egy percig forraljuk és felhasználásig félretesszük.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. A tojásokat egy mélyebb tányérban felverjük, picit sózzuk, megmártjuk benne a lisztezett szeleteket, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk, a felesleget lerázzuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a panírozott halszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd az olajat lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk.
Tálaláskor a halszeleteket salátaágyra fektetjük, meglocsoljuk a citromszósszal és azonnal fogyasztjuk.