Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott sajt Remoulade-mártással
2017.02.17

rantott-sajt2.jpg

Hozzávalók 4 személyre

8 szelet ujjnyi vastag, rántani való sajt

2 db tojás

5-8 dkg liszt

5-8 dkg zsemlemorzsa

1 kk fekete szezámmag

olaj a sütéshez

A mártáshoz:

1 csokor snidling

2 db ecetes uborka

1 ek kapribogyó

1 csokor petrezselyemzöld

2 dl majonéz

2 dl tejföl

1 mk porcukor

½ citrom leve

1 ek mustár

1 késhegynyi só

őrölt színes bors

Elkészítés A munkafolyamatot a mártás elkészítésével kezdjük, hogy jól összeérhessenek az ízek. A tejfölt és a majonézt egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a porcukorral, sóval, borssal, citromlével és mustárral. Az uborkákat, snidlinget, kapribogyót, petrezselyemzöldet aprítógépben összedaráljuk, majd belekeverjük a mártásba. Az egészet hűtőben 1 órán át érleljük.

Ezután a sajtszeleteket lisztbe forgatjuk, sózott, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, amibe előzőleg belekevertük a fekete szezámmagot. A panírozott sajtszeleteket forró, bő olajban ropogósra sütjük, papírszalvétával leitatjuk a fölösleges olajat, és a mártással meglocsolva tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Párolt rizst is adhatunk mellé köretnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.