Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 db padlizsán
3 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
2 db kígyóuborka
3 ek tejföl
2 ek mascarpone
2 gerezd fokhagyma
só, bors
friss mentalevelek
2 ek olívaolaj
Elkészítés Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mascarponét, a zúzott fokhagymát, az aprított mentaleveleket, az olajat és belekeverjük a kinyomkodott uborkát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük.
A padlizsánokat meghámozzuk (de hagyhatjuk is a héját), vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, negyed órán át állni hagyjuk, majd papírszalvétával leitatjuk a nedvességet. A szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba végül pedig zsemlemorzsába, és az így panírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük. Papírra szedve leitatjuk a felesleges olajat, tálra rendezzük, a tetejüket gazdagon megrakjuk uborkasalátával és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Önmagában előételnek kiváló, de főételként fogyasztva párolt rizzsel köríthetjük.