Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott padlizsán krémes uborkasalátával
2016.04.03

padlizsan-tzatzikivel9.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 db padlizsán

3 db tojás

10 dkg liszt

10 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Az uborkasalátához

2 db kígyóuborka

3 ek tejföl

2 ek mascarpone

2 gerezd fokhagyma

só, bors

friss mentalevelek

2 ek olívaolaj

Elkészítés Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mascarponét, a zúzott fokhagymát, az aprított mentaleveleket, az olajat és belekeverjük a kinyomkodott uborkát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük.

A padlizsánokat meghámozzuk (de hagyhatjuk is a héját), vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, negyed órán át állni hagyjuk, majd papírszalvétával leitatjuk a nedvességet. A szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba végül pedig zsemlemorzsába, és az így panírozott padlizsánszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük. Papírra szedve leitatjuk a felesleges olajat, tálra rendezzük, a tetejüket gazdagon megrakjuk uborkasalátával és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Önmagában előételnek kiváló, de főételként fogyasztva párolt rizzsel köríthetjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.