Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rákóczi túrós
2012.11.29

rakoczituros.jpgHozzávalók A tésztához 30 dkg liszt, 20 dkg vaj (margarin), 10 dkg porcukor, 1 tojás, fél citrom reszelt héja A töltelékhez 1 kg tehéntúró, 30 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 tojás sárgája, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg búzadara A tetejére 8 tojás fehérje, 32 dkg porcukor

Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A sütőt előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt, mélyebb tepsiben vagy tortasütő formában, közepes hőfokon sütni kezdjük.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az előáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát. Az egészet habosra keverjük.

Ha a linzertészta félig megsült, gyorsan habot verünk a tojásfehérjéből és a cukorból. A tésztára simítjuk a túrókrémet, arra pedig a habot. Villával kissé mintázhatjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és alacsony hőfokozaton  készre sütjük. Akkor kész, ha világos aranysárga a teteje.

Kihűlés után, nagyon éles késsel szeleteljük.

Tipp A habot a sütemény tetején habnyomóval is mintázhatjuk, rácsozhatjuk, így még látványosabb. A sütemény kissé kevesebb cukorral is készülhet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.